Kanapé vásárlása előtt áll? Olvassa el!

Kanapé vásárlása előtt áll? Olvassa el ezeket a gondolatokat, remélem, hasznosak lesznek. Főleg arról szól a cikk, hogy miért nem érdemes „látatlanban”, webáruházakból bútorokat rendelni, vagy ha mégis így dönt, mikre érdemes figyelnie.

Kanapé vásárlása előtt áll? Olvassa el ezeket a gondolatokat, remélem, hasznosak lesznek. Főleg arról szól a cikk, hogy miért nem érdemes „látatlanban”, webáruházakból bútorokat rendelni, vagy ha mégis így dönt, mikre érdemes figyelnie. Sok panaszt hallani, olvasni elégedetlen vásárlók rossz tapasztalatairól, érdemes okulni az esetükből! Interneten vásárolni sokszor kényelmes és ma már alapvetően biztonságos, de azért egy méretesebb bútornál (pl. kanapé) és százezres tételeknél érdemes inkább a személyes próba útját járni. Bármilyen vásárlás előtt fontos, hogy tudjuk: pontosan hova és mit szeretnénk, illetve a maximálisan ráfordítható anyagi keretet is ki kell jelölni, ebbe számítsuk bele a házhoz szállítást is.

A kanapé árakról

Ha hitel is kell, legyünk józanok, ne vállaljuk túl magunkat! Az árakról egy áttekinthető képet már kaphatunk a netes keresgélésnél, legalábbis nagyságrendileg! Nézzük az abszolút (geometriai) a méreteket, de fontos a relatív méret is, avagy a többi bútorhoz képest mekkora az új elem? Lehet, hogy épphogy befér, csak éppen túlzsúfolja a szobát… Akár dobozokkal is érdemes lemodellezni az új elrendezést. Sok időt megspórolunk, ha már úgy megyünk vásárolni, ha pontosan tudjuk a méreteket. Az előzetes tájékozódáshoz, szemlélődéshez jó fotók is kellenek, itt is kijön a helyszíni szemle előnye, a fényképen lehet, hogy jól néz ki az adott kanapé, de a valóságban mégsem annyira. Szó volt már az árakról, ez talán még a stílusnál, méretnél is kardinálisabb téma.

Ne ijedjünk meg, ha „tól” „-ig” árakat látunk, sokszor ezek fedik le a valóságot. A legolcsóbb anyagokból készült bútorok és az extrázott darabok között igencsak nagy lehet a szórás, akár egy típuson belül. Telefonon is lehet persze érdeklődni, de itt is jobb a helyszíni tapasztalás. Mert akkor pontosan látjuk, mi és miért annyi, amennyi. Ha már kiszemeltünk egy üzletet, bútorboltot, a látogatás előtt szánjunk kis időt a véleményekre. A legjobb az ismerősi kör, de emellett érdemes Facebook-os és Google-s értékelések keresni, mert ezeknél nincs lehetőség törölni a véleményeket. Ha nem kipróbálható, azonnal elvihető kanapét veszünk, a kiszállításnál is lehetnek buktatók, például ki van állítva egy szép kanapé, de mégis más érkezik. Ilyenkor aztán lehet visszavitetni…

Összefoglalva, a neten is lehet rendelni, de sokkal jobban járunk, ha egy olyan bútorboltot keresünk, ahol kipróbálhatjuk az adott kanapét. Elsőre kicsit kényelmetlenebb, hiszen ki kell mozdulni, de szerintem jobban járunk, megéri a fáradtságot. Menjünk biztosra, keressünk olyan boltot, ahol valóban nagy a választék, és előzetesen is sok infó begyűjthető. Ilyen a kanapé.net.

Ajánlott bejegyzések